Dyreværnsforeningen frygter alt for mange syge katte

Haderslev Kommune har opsagt aftalen med Kattens Værn om aflivning af vilde katte. Nu frygter dyreværnsforeningen, at antallet af syge og vilde katte vil eksplodere.

Haderslev Kommune vil ikke længere betale de 75.000 kroner, som de indtil nu har betalt til Kattens Værn for at tage sig af syge og vilde katte, der ingen ejere har og som strejfer rundt i byen.

Det betyder, at det fra 1. april i år bliver op til de enkelte borgere at gøre noget, hvis de har problemer med vilde katte.

Hos Sønderjyllands Dyreværnsforening frygter de, at det vil betyde alt for mange syge og vilde katte, som ingen tager sig af, da de ikke tror, private mennesker af egen lomme vil betale de 750 kroner, det koster at få Kattens Værn ud. 

- Så får kattene lov til bare at løbe rundt derude, og så opstår der de her store problemer med mange killinger, mange slagsmål og spredning af sygdomme, siger Ellen Gjelstrup, der er næstformand i Sønderjyllands Dyreværnsforening og fortsætter:

quote

Katte forsvarer deres territorier, og de slås, og dermed er der stor smittefare for både katteaids og katteleukæmi og alvorlige infektions-sygdomme, som de også kan smitte andre dyr og mennesker med.

Tine Haaning, Dyrlægeteamet, Sydvet, Rødding

- Jeg har det rigtig dårligt med det, for jeg ved, hvor dårlige nogen af de katte, vi får i hænderne, er. Jeg kan godt frygte, at det bliver så slemt på et tidspunkt, at det også går ud over folks private katte.

Dyrlæge Tine Haaning fra Dyrlægeteamet Sydvet, er enig med Ellen Gjelstrup, og synes, det er en alvorlig situation for både kattene, men også for mennesker og andre dyr som hunde, når der går syge katte rundt, som har det dårligt, og som ingen rigtigt tager sig af.

- Katte forsvarer deres territorier, og de slås, og dermed er der stor smittefare for både katteaids og katteleukæmi og alvorlige infektionssygdomme, som de også kan smitte andre dyr og mennesker med, siger Tine Haaning.

Hos Sønderjyllands Dyreværnsforening har de plads til 30 katte, og lige nu er alt optaget. De kan kun tage katte ind, der kan socialiseres og sendes videre til en ny ejer, så de frygter lidt 1. april, hvor aftalen mellem kommunen og Kattens Værn ophører.

 

- Vi bliver kimet ned og må så sige nej til rigtigt mange katte, der har brug for både dyrlægepleje og et kærligt hjem, siger Ellen Gjelstrup.