Dyrk sport i de helt rigtige omgivelser

En skole i Horsens har lavet en aftale om at komme ud i den lokale badmintonklub i stedet for som tidligere bare at spille på skolen. En ny måde at lære på, som både kan være til gavn for elever og sportsklubber.

Når det ringer ind til idrætstimerne Langmarkskolen, kan 5. og 6. klasserne glæde sig til undervisningen - de får nemlig mulighed for at spille badminton i unikke ramme.

I Horsens Badminton Klub spiller de nemlig i en hal, der kun har streger til badminton, og hvor belysning og loftfarve gør det nemmere at holde fokus på fjerbolden.

Og når undervisningen går i gang, så får de hjælp af cheftræner i Horsens Badminton Klub, Peter Mikkelsen. Altså undervisning på højt plan.

Initiativet er en del af den nye folkeskole-reform, hvor det er meningen skolerne skal danne "partner-skaber" med det lokale foreningsliv.

Både skolen og badmintonklubben har store forventninger til samarbejdet.

Horsens Byråd har afsat en ny pulje på årligt 150.000 kr. som foreningerne kan søge til konkrete samarbejdsprojekter i den åbne skole.

Hør hvad Tajme Mehic fra 5. klasse på Langmarksskolen i Horsens synes om sport på den her måde: (varighed 0'19 sekunder)

Afdelingsleder Christian Christensen på Langmarksskolen, Horsens fortæller fordelene ved badminton i professionelle omgivelser: (Varighed 0'49)