Dyrlæge: Børst hundens tænder hver dag

Mange katte og hunde render rundt med tandpine. Rådet fra dyrlægen lyder: Børst tænder på dit kæledyr hver dag.

Hunden Flux blev onsdag befriet for en frygtelig tandpine.

Den gamle hund var på Haderslev Dyrehospital, hvor den under fuld narkose fik renset tandsættet og trukket flere dårlige tænder ud.  Flux er ikke det eneste kæledyr, der render rundt med tandproblemer. På Haderslev Dyrehospital oplever de massive tandproblemer. Op mod 70-80 procent af alle hunde og katte har problemer med tænderne.

- Mange ejere er ganske enkelt ikke klar over, at deres kæledyr har tandproblemer, men det kan gøre lige så ondt på et dyr som på et menneske at have tandpine. Dyr med tandproblemer spiser ofte bare almindeligt, og ofte kan man ikke se problemerne med det blotte øje, men de kan alligevel have en slem tandpine, lyder det fra dyrlæge Karen Toft, Haderslev Dyrehospital.

quote

Det bedste råd er ganske enkelt at børste tænder på sit kæledyr – hver dag. Det kan lyde mærkeligt, men det er det eneste, der virker effektivt.

Karen Toft, Dyrlæge, Haderslev Dyrehospital

Hun fortæller, at tandproblemer ofte kommer til udtryk i en mindre glad hund eller kat, eller hvis den over længere tid har dårlig ånde, men der er råd for at hjælpe sit kæledyr, så det ikke får ondt eller ender på operationsbordet hos dyretandlægen,  som Flux gjorde i dag:

- Det bedste råd er ganske enkelt at børste tænder på sit kæledyr – hver dag. Det kan lyde mærkeligt, men det er det eneste, der virker effektivt. Man skal selvfølgelig vænne sin hund eller kat til at måtte kigge den  i munden  og få lov til at børste tænderne, men det kan sagtens lade sig gøre, siger dyrlæge Karen Toft til TV SYD.

På mange dyrehospitaler, bl.a. på Haderslev Dyrehospital, tilbydes gratis tandeftersyn for kæledyr.

Vil du vide mere om tandproblemer hos katte og se andre dyr på Haderslev Dyrehospital, så se programmet "I godt selskab", der bliver sendt på TV SYD+ kl. 17.30, 19.55 eller 22.40.