TV der bevæger dig

Dyrlægen fra Tjæreborg strikker af hundens pels

00:44

49-årige Tatjana Poulsen fra Tjæreborg deltager i tredje sæson af Den Store Strikkedyst. Video: Wasabi Film

Tatjana Poulsen fra Tjæreborg deltager i ”Den Store Strikkedyst” på TV SYD PLUS fra lørdag den 17. september kl. 19.55. Foto: Wasabi Film

1 af 2

Tatjana Poulsen fra Tjæreborg deltager i tredje sæson af ”Den Store Strikkedyst”, som sendes på TV SYD PLUS fra lørdag den 17. september.

Tatjana arbejder som dyrlæge i Fødevarestyrelsen, hvor hun fører tilsyn med private slagtehuse over hele landet. Hun er født i Murmansk i Rusland og blev uddannet dyrlæge i Moskva.
Under en ferie i Danmark mødte hun en dansk mand, og for 19 år siden flyttede hun med ham til Fredericia. Senere flyttede hun til Tjæreborg, hvor hun nu bor sammen med to døtre og hunden Maia.

 Inden hun flyttede til Danmark gik hun på danskkursus i Rusland for at være lidt forberedt på den nye tilværelse. Alligevel var det lidt af en omvæltning at komme fra Moskva til Fredericia og senere Tjæreborg, men nu efter 19 år føles København som en stor og hektisk by.

Inden hun fik sin autorisation som dyrlæge i Danmark arbejdede hun som pædagogmedhjælper og som rengøringsmedhjælper. Hun ville ikke gå hjemme uden at lave noget, og på den måde fik hun også lært at tale dansk. 

Fritiden bruger hun selvfølgelig på at strikke, men det kommer meget an på humøret. Hvis hun er ked af det eller i dårligt humør, er det naturen, hunde og agility, der skal til. Hun bruger meget tid på at træne med hunden Maia, en Cavalier King Charles spaniel. Den er to år og vinder af flere pokaler.

Nogle gange holdt jeg slet ikke kaffepause, fordi jeg var så optaget af at strikke

Tatjana Poulsen

Men hunde kan også bruges til strik. Tatjana bruger hundens pels til at strikke med. Pelsen spinder hun sammen med en tråd, så det færdige garn bliver holdbart. Når hun strikker med hundepels blander hun det med andet garn, for selv blød hundepels kan godt kradse. Men det er ideelt til pyntepuder og bamser. Og det er ikke kun pels fra egen hund, der bruges. Hvis hun møder en hund med lækker pels, spørger hun ejeren, om hun må få lidt.

Efter de sidste optagelser til ”Den Store Strikkedyst” har der ikke været gang i pindene hos Tatjana. Hun har været nødt til at aflive den 5-årige Retriever på grund af sygdom. Men det varer ikke længe, så skal hun i gang igen. Datteren skal på sportsefterskole med islandske heste, og så skal hun selvfølgelig have en hjemmestrikket islandsk sweater med.  Og Tatjana er glad for færgerne, når hun rejser landet rundt til slagtehusene. Så kan hun strikke på sejlturen. 

Hvordan var det så at være med?

- Det var en rigtig god oplevelse. Jeg glædede mig hver gang, vi skulle ha’ præsenteret en ny opgave. Nogle gange holdt jeg slet ikke kaffepause, fordi jeg var så optaget af at strikke. Det var også dejligt at møde de andre og få ny inspiration. Og vi skal mødes igen på Fanø til Strikkefestival og i Fredericia til Kreative Dage.
Og så glæder vi os alle til at se det i fjernsynet. 

Tatjana Poulsen fra Tjæreborg. Foto: Wasabi Film

 

Tatjana Poulsen 

Alder:            49 år
By:                 Tjæreborg
 • Når jeg strikker, så er jeg fuldstændig i min egen strikkeverden
 • Jeg var med i Den Store Strikkedyst, fordi jeg synes, at det er sjovt at være med i en anderledes konkurrence
 • Det mest overraskende ved at være med i Den Store Strikkedyst var, at man er fuldstændig uforberedt og spændt på en opgave. 
 • Jeg tænker stadig på, da dommerne i strikkedysten sagde til mig, at min dukkekjole var den bedste og den værste.
 • Når jeg køber (mere) garn, siger mine børn: Mor, du er garn-afhængig.
 • Det, der karakteriserer mig som strikker, er, at jeg strikker af hundepels og min strik har en personlighed.
 • Det strikketøj, som jeg er allermest stolt af, er den sorte bamse, som jeg har strikket til min veninde Sara.
 • Det helt specielle ved strikkere er, at jeg kan udtrykke mig via strik på lige fod med en kunstner.
 • Skal jeg forkæle mig selv, holder jeg hele aften fri for at være mig selv - for at strikke og se en god film.
 • Hvis jeg måtte tage tre ting med på en øde ø, skulle det være strømpepinde, strømpegarn og masse lydbøger.
 • Hvis jeg skal nævne et forbillede indenfor strik, må det være Christel Seyfarth, hun er den største strikkekunstner i mine øjne.
 • Mine bedste egenskaber er tålmodighed og opfindsomhed.
 • Jeg kunne godt drømme om, at jeg var mere modebevidst.
 • Hvis der er noget, jeg vil ønske for fremtiden, så er det større interesse for strik blandt de unge mennesker.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden