TV der bevæger dig

Dyrlæger: MRSA-plan sætter dyrevelfærd på spil

04:08

Dan Jørgensens aftale om reduktion af forbruget af antibiotika kritiseres også af dyrlægerne.

1 af 2

Danske dyrlæger er bekymrede for dyrevelfærden, når en ny aftale om kraftig reduktion af antibiotika-forbruget gennemføres. Aftalen kritiseres også i TV SYD af landmænd og porfessor Hans Jørgen Kolmoes.

Formand for Den Danske Dyrlægeforening, Carsten Jensen, Hobro, frygter, at det vil gå ud over dyrene, når forbruget af antibiotika i dansk landbrug sættes ned med 15 procent i løbet de næste tre år.

- Vi må konstatere, at dyrevelfærden bliver udfordret, hvis regering og folketing pålægger os så kraftige indskrænkninger i brugen af antibiotika til svin, siger formanden i en pressemeddelelse.

Den indgåede aftale vil blandt andet betyde en generel reduktion af antibiotika til svin.

Aftalen vil betyde, at et af de mest brugte antibiotikaer i landbruget, Tetracyklin, udfases. Eksperter har peget på, at det stof har været en væsentlig kilde til spredningen af MRSA-bakterier.

Desuden vil den betyde en udfasning af det antibiotika, der hedder Tetracyklin.

Tetracyklin har i mange år har været et af de mest brugte antibiotika i landbruget, og eksperter peger på, at det er en væsentlig kilde til problemet med spredning af MRSA-bakterier.

Formanden for Den Danske Dyrlægeforening mener, at fødevareministeren i sagen har været alt for fokuseret på en generel reduktion af antibiotikaforbruget og i for høj grad har tilsidesat de metoder, som generelt giver mere holdbare løsninger.

- Uden at det medfører forringet behandling af syge dyr, påpeger Carsten Jensen og understreger, at der i forbindelse med aftalen ikke er taget nok hensyn til ekspertgruppens vurderinger.

Carsten Jensen nævner, at Danmark i forvejen har et af verdens laveste forbrug af antibiotika til svin, og hvis målet er at løse MRSA-problemet, kan det ikke ske isoleret som et rent dansk projekt.

MRSA skal løses internationalt, for sygdomme og bakterier kender ikke til landegrænser, lyder det fra Den Danske Dyrlægeforening.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden