Dyrskue øger sikkerheden - kreaturer kommer bag hegn

Efter at et løbsk kreatur kvæstede seks personer ved dyrskuet i Odense i sidste weekend, er sikkerheden øget ved Det Østjyske Dyrskue, der åbner fredag morgen på dyrskuepladsen i Horsens.

Køer, tyre, kvier, heste og får er fortsat det naturlige omdrejningspunkt på Det Østjyske Dyrskue i Horsens.

Den øgede sikkerhed består i, at der bliver spærret helt af for publikum i området mellem staldene og opvisningsområdet, da det netop er, når dyrene trækkes frem og tilbage fra opvisningsringen, at der kan opstå farlige situationer. 

Ved ulykken sidste weekend i Odense kom to voksne og fire børn til skade, da en kvie blev forskrækket og rev sig løs på vej fra stalden til opvisningsområdet.

Dyrskuet finder sted de næste to dage sted på den traditionsrige dyrskueplads ved Bygholm lige midt i Horsens. Det arrangeres af Foreningen Land & By Østjylland med opbakning fra de tre lokale landboforeninger, Østjysk Landboforening, Landboforeningen Odder-Skanderborg og Vejle-Fredericia Landboforening.

Skuet byder på flere dyr end de seneste år.

- Optimismen er vendt tilbage i landbruget med de højere afregninger på bl.a. svin og mælk. Det giver også mentalt overskud og lyst til både at udstille og se på nye maskiner på dyrskue, siger dyrskueformand, gårdejer Peter Søgaard Mortensen, til TV SYD.

På dyrskuet er der ud over dyrene udstilling med maskiner og forskellige serviceydelser, og en række gårdbutikker viser, hvad de har at byde på af spændende lokale fødevarer.

Arrangørerne håber på omkring 18.000 voksne gæster. Børn har gratis adgang til skuet, der åbner fredag morgen klokken 7.30 og fortsætter lørdag fra  klokken  9.