Dyrt TV på borgmesterkontor forarger

Selvom der er tradition for at vælge kvalitet, når der skiftes inventar på rådhuset i Kolding, så er reaktionen hos en række borgere i kommunen, at det er lovligt flot med et TV-apparat til næsten 50.000 kroner på borgmesterens kontor.

Dagbladet Politiken skriver lørdag at borgmester Jørn Pedersen har fået installeret et B&O fjernsyn til 47.242 kroner på sit kontor.
Det sker samtidig med at den ene afsløring af kommunalt restaurations-frås efter den anden rammer kommunen.

En række af kommunens nuværende og tidligere topembedsmænd har spist på dyre reastauranter til kuvertpriser, der overstiger den grænse på 1.000 kroner, som Farum-sagen afstedkom.

Borgmesteren har flere gange sagt, at han vil gøre op med den kultur, der har ført til dyre restaurationsbesøg og indkøb af dyr kunst samtidig med at kommunen i øjeblikket gennemfører en historisk vanskelig sparerunde, hvor der bl.a. skæres kraftigt i hjemmehjælp til de ældre.

Derfor kommer sagen og B&O fjernsynet også på tværs, men borgmesteren understreger, at han ikke mener, at man kan sammenligne indkøbet af fjernsynet med de ekstravagante middage.

Jørn Pedersen har bedt om at få et fjernsyn installeret på kontoret, men har ikke haft yderligere med sagen at gøre - og endelig henviser han til at der også andre steder på rådhuset hænger/står B&O-apparater.

Hør borgmesteren forklaring i TV SYD lørdag kl. 19.30.