E-Sport: Nu handles der med de unge computerspillere - som i fodbold

Mange unge drømmer om at nå til tops inden for e-sport. Nu er e-sporten blevet så professionaliseret, at der handles med unge computerspillere klubberne imellem.

Beløbene er høje, men tophemmelige - præcis som man ser med transfers i fodboldverdenen og andre sportsgrene.

E-sportsklubben Tricked, som har base i Vejle, er blandt de mere erfarne i Danmark, når det kommer til spillertransfers.

Jakob "JUGGI" Hansen er et af de største talenter, Tricked nogensinde har haft i spillet Counter-Strike.

I sidste måned var han hovedpersonen i en dramatisk forhandling, da en af konkurrenterne, Heroic, henvendte sig til Tricked for at købe ham.

quote

Jeg tror, at det er første gang, hvor vi ser det rigtigt med transfer i e-sport.

Peter Møldrup, daglig driftsleder, Tricked, Vejle

- De tager fat i os og siger, at de er interesseret i den her spiller. Så siger vi ok til, at de må tage fat i spilleren – og  giver ham et tilbud, og så får vi et officielt tilbud på ham, fortæller Peter Møldrup, der er daglig driftleder i Tricked.

Men de to hold var uenige om prisen, og forhandlingerne brød sammen, fordi parterne stod for langt fra hinanden.

- Jeg tror, at det er første gang, hvor vi ser det rigtigt med transfer i e-sport, siger Peter Møldrup.

I mellemtiden besluttede Jakob "JUGGI" Hansen at underskrive en kontrakt med Heroic fra 2018, hvor hans kontrakt med Tricked alligevel ophører. Det fik Tricked til at bænke ham, så han ikke fik lov til at spille mere på holdet – og efter en tid satte parterne sig så igen til forhandlingsbordet.

- Der var stadig lidt uenighed, men til sidst fandt vi et midterpunkt, hvor vi kunne mødes. De stod jo og skulle hurtigt bruge ham, så de kunne få ham med til Polen, siger Peter Møldrup.

Transferen lykkedes altså til sidst.

quote

Det har nærmest været ubeskriveligt at nå så langt med så lidt tid til at pracce i. Det er klart det største, jeg har oplevet i min karriere.

Jakob "JUGGI" Hansen, Heoric

Og kort efter udviklede det sig til et vaskeægte eventyr for Jakob "JUGGI" Hansen. Under to uger efter transferen overraskede han og hans nye hold Heroic alt og alle. 

De satte nogle af verdens bedste hold til vægs og nåede semifinalen i den store Counter-Strike turnering Intel Extreme Masters i Polen.

- Det har nærmest været ubeskriveligt at nå så langt med så lidt tid til at pracce i. Det er klart det største, jeg har oplevet i min karriere, fortæller Jacob Hansen.

På det personlige plan kan vi godt føle os lidt stolte af, at vores arbejde giver pote. At det så ikke er for os er jo ærgerligt, men det er stadig godt at se, at det er en spiller, vi har arbejdet med, som går ud og får sin succes, siger Peter Møldrup fra Tricked.