Ecco-boss fylder 60

Eccos førstemand kom allerede som 14-årig i lære som skomager - og det er nu blevet til 46 år i branchen.

Det lå i kortene, at svigersønnen i familievirksomheden Ecco tog over, da stifteren døde. Dieter Kasprzak drømte dog om italienske sko og ikke de fodformede.

At han blev skoboss for Danmarks største skoproducent Ecco var lidt af en tilfældighed. Men Dieter Kasprzaks hang til sko startede allerede i en tidlig alder.

Eccos førstemand kom allerede som 14-årig i lære som skomager - og det er nu blevet til 46 år i branchen. Tyskfødte Dieter Kasprzak fylder 60 år den 15. oktober.

At det var sko, der stod Dieter Kasprzaks hjerte nært, stod hurtigt klart - men at det blev Ecco, der blev Dieters levevej gjorde bestemt ikke.

Hans første indtryk af Ecco og grundlæggeren bag, Karl Toosbuy, var ikke det bedste, da Ecco stod for de fodformede - og det var sko fra Italien og Frankrig, der stod Ecco-direktørens hjerte nær.

Alligevel blev Dieter Kasprzak overbevist om at komme et smut forbi den danske skofabrik i Bredebro ved Tønder - og snart var han i gang med at lave en serie modesko sammen med Eccos brasilianske fabrik.

Og siden gik tingene slag i slag for Dieter Kasprzak og Ecco. Han blev gift med Karl Toosbuys datter Hanni og blev siden chefdesigner for de danske sko. Og da Karl Toosbuy døde i 2004, var det Dieter der overtog tøjlerne.

Selv om Dieter Kasprzak er gift med Danmarks rigeste kvinde og har to voksne børn, er det sjældent, at de leverer stof til de kulørte blade. Hanni Kasprzak er god for et tocifret milliardbeløb, hun er bestyrelsesformand i Ecco og har omgang med de kongelige - men ægteparret har formået at holde sig ude af rampelyset.

At det er en milliardforretning, som dagens fødselar står i spidsen for, er dog ganske vist. Ecco havde sidste år et overskud på 460 millioner kroner før skat. Selskabet har en omsætning på over fem milliarder kroner og over 15.000 ansatte.