Efter borgermøde: Chok og vrede over virkeligheden

Politikere er chokerede og vrede efter de torsdag deltog i den sociale modstandsbevægelses borgermøde i Vejle. Både SF borgmesterkandidat og spidskandidat fra Liberal Alliance efterlyser handling.

Det skriver netmediet DenOffentlige.dk.

- Jeg hørte, at nogle kommuners sagsbehandlere havde "ophævet tavshedspligten", at de lyver om at have sendt breve, at de noterer andet ned end det der er aftalt mundtligt, og at de ikke svarer på henvendelser. Og så var der 3-5-8 års sagsbehandlingstider. Hvad har vi lige gang i?

Sådan spørger Liberal Alliances spidskandidat i Vejle kommune, efter han forleden deltog i den sociale modstandsbevægelse, Klemt's, borgermøde for hele landet.

Godt 300 mennesker havde fundet vej til Vejle, og modstandsbevægelsens blot andet åbne møde.

SF's borgmesterkandidat i Vejle var en anden af flere politikere, der var taget til mødet for at lytte.

- Jeg bliver vred ved tanken om et system, der sparker til folk, som ligger ned. Derfor har jeg fra starten bakket op om arrangementet, som kan være med til at få fokus på dem, der bliver klemt i det kommunale system og samtidig hjælpe de mennesker, der står i det, siger Lone Myrhøj til DenOffentlige.dk.

Den sociale modstandsbevægelse, Klemt, vokser nu kraftigt.

Alene siden DenOffentlige.dk omtalte bevægelsen for en god uge siden er antallet af følgere på Facebook vokset fra næsten 3000 til nu pænt over 4000.

De to lokalpolitikere fortæller til DenOffentlige.dk, at de ønsker en løsning på de problemer, der har skabt den sociale modstandsbevægelse.

- Vi må melde ud, at der skal findes individuelle løsninger med de kræfter, som den enkelte kan stille med. Så vi kommer til at vende argumentationen om, og spørge hvad dem med behov for hjælp selv kan skabe af løsninger med egne ressourcer og - hvis kassen var helt åben - hvad ville beløbet være?, mener spidskandidaten for Liberal Alliance i Vejle.

SF's borgmesterkandidat, der er formand for Vejle Kommunes Seniorudvalg og medlem af Økonomiudvalget, Lone Myrhøj, mener, at den midlertidige førtidspension skal bruges endnu mere.

- Jeg håber, at den midlertidige førtidspension vil blive brugt til at give folk ro, og så kan det evt. efterfølgende blive undersøgt, om det er relevant med en førtidspension, skånejob eller andet. Jeg vil i hvert fald følge op på det politisk, både lokalt og i dialog med SF?s folketingsmedlemmer. For mig at se handler det ikke kun om lovgivning og forvaltning af denne, men i allerhøjeste grad om menneskesyn, siger Lone Myrhøj til DenOffentlige.dk.