Efter Carl Holst-sagen: Nu får politikerne nye lønregler

Et politisk flertal på Christiansborg har vedtaget nye regler for folketingspolitikernes løn og pension.

Fremover er det slut med at modtage eftervederlag som politiker, hvis man samtidig modtager løn fra andet arbejde.

Det står klart i en aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Konservative og Liberal Alliance.

Aftalen er en opfølgning på Vederlagskommissionens anbefalinger, der kom i januar i år - oven på sagen om Carl Holsts eftervederlag som regionsrådsformand.

Han stod til, i følge reglerne, at modtage et eftervederlag som formand for Region Syddanmark på 833.040 kroner kroner.  Samtidig med, at han også modtog løn som forvarsminister.

Formålet med den nye aftale er at forhindre, at politikere som f.eks. tidligere regionsrådsformand Carl Holst, kan modtage vederlag for deres nye politiske erhverv samtidig med, at de får eftervederlag fra det tidligere.

 Med den nye aftale er det altså slut med dobbeltløn.

Aftalen indeholder derudover også, at politikernes pensionsalder bliver sat op, så den følger resten af arbejdsmarkedets. Tidligere kunne folketingsmedlemmerne gå på pension allerede fra efterlønsalderen. Nu må de vente til pensionsalderen.

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.