Efter dødsulykke på motorvejen: DF kræver højere straffe

Dansk Folkeparti mener, at dommen mod den chauffør der i december 2014 kørte tre mennesker ihjel på motorvejen ved Hedensted, er alt for mild.

Selvom Venstre Landsret mandag skærpede dommen mod den 25-årige chauffør, der i december 2014 kørte ind i en kø på motorvejen og forårsagede, at to unge piger fra henholdsvis Vejle og Skærbæk samt en mand fra Esbjerg mistede livet, så er straffen, ifølge Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen, slet ikke hård nok

-Når vi ser på de konsekvenser som ulykken den har fået, så mener jeg det er en meget mild dom. Jeg mener ikke, en betinget dom er godt nok i sådan en sag som den her, siger Peter Kofod Poulsen til TV SYD.

Chaufføren fik i landsretten 30 dages betinget fængsel, 40 timers samfundstjeneste og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år.

Ifølge DFs retsordfører så er den betingede dom et udtryk for, at strafferammen for uagtsom manddrab ikke bliver udnyttet godt nok, og derfor går Peter Kofod Poulsen nu til  justitsministeren.

-Jeg vil have justitsminister Søren Pind til at se på sagen og bede om en redegørelse for, hvordan strafferammen den udnyttes i sager om uagtsomt manddrab i trafikken, siger Peter Kofod Poulsen til TV SYD.

Flere af de pårørende gav efter den seneste dom udtryk for, at de føler at dommen er uretfærdig og det er Peter Kofod Poulsen helt enig i.

-Jeg kan godt forstå, hvis de pårørende føler, at deres retsfølelse den bliver krænket. Jeg mener, at retssystemet straffer alt for mildt og inkonsekvent i de her sager.

Vestre Landsret skærpede dommen fra byretten i Horsens. Her fik den 25-årige chauffør dagbøder og en betinget frakendelse af kørekortet.