TV der bevæger dig

Efter kritik i TV SYD: Nu vil kommune gerne informere

03:47

Borgere i Aabenraa Kommune kan nu få at vide, hvilke forhold der gælder sig for deres risikovirksomheder, bl.a. her hos IAT A/S, der er en af kommunens risikovirksomheder.

1 af 2

Aabenraa Kommune inviterer onsdag aften til offentligt møde om de risikovirksomheder, der ligger i kommunen. Det sker efter en række borgere i byen i TV SYD har udtryk kritik og bekymring over manglende oplysninger.

Omkring 50 borgere - især naboerne til risikovirksomhederne - har tilmeldt sig mødet for at få mere at vide. På mødet kan deltagerne få et indblik i de beredskabs-, miljø-, plan- og bygningsmæssige forhold i området omkring en risikovirksomhed. Deltagerne får også information om sikkerhedsmæssige forhold, for eksempel hvordan man forholder sig, hvis der lyder en alarm.

Tre i Aabenraa

I Aabenraa Kommune ligger der tre virksomheder, som er omfattet af risikobekendtgørelsen. Det drejer sig om IAT A/S og A/S Haahr Tank-Lager på Aabenraa Havn samt Enstedværket ved Styrtom.

Fakta om risiko-virksomheder

En risikovirksomhed er en virksomhed, hvor der i produktionen indgår et eller flere farlige stoffer i en mængde, der overskrider de grænseværdier, som står beskrevet i den såkaldte risikobekendtgørelse. Risiko kan både være i forhold til mennesker, men også i forhold til det omgivne miljø. 

 

Mødet finder sted onsdag den 3. november kl. 19.00 ? 20.30 i byrådssalen på Skelbækvej 2 i Aabenraa.

SE hele TV SYDs tema om farlige virksomheder her.

TV SYDs temaside - Link til tema-side om farlige virksomheder

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden