TV der bevæger dig

Efter mediestorm: VUC Syds direktør fratræder øjeblikkeligt

Direktør Hans Jørgen Hansen fortæller om nye undervisningsmetoder i august 2007. Foto: Arkiv

Direktør Hans Jørgen Hansen kalder selv baggrunden for fratrædelsen udramatisk. Den kommer efter mediestorm om luksusstudietur til USA.

Mandag kunne Radio24syv fortælle historien om, at VUC Syd i 2014 sendte bestyrelsen og de to sønderjyske borgmestre Hans Peter Geil (V) og Thomas Andresen (V) på en otte dage lang studietur til Californien i USA, der kun havde få dages fagligt program. Den samlede regning lød på 380.000 kroner – eller 25.000 kroner for hver af de 15 deltagere.

Onsdag kan JydskeVestkysten så fortælle, at Hans Jørgen Hansen, der er direktør for VUC Syd med hovedsæde i Haderslev, har bekendtgjort - i en meddelelse til medarbejderne - at han fratræder.

Jeg fratræder efter eget ønske min stilling som direktør for VUC Syd. Det er for så vidt på en ganske udramatisk baggrund.

Hans Jørgen Hansen, direktør, VUC Syd

- Jeg fratræder efter eget ønske min stilling som direktør for VUC Syd. Det er for så vidt på en ganske udramatisk baggrund, skriver Hans Jørgen Hansen i meddelelsen.

Han begrunder fratrædelsen med alder og et langt arbejdsliv.

- Jeg er blevet 63, har været 37 år på arbejdsmarkedet, heraf 36 år inden for voksenuddannelse. Jeg har i 25 år siddet på ledende poster med et betydeligt arbejdspensum, så min arbejdsindsats målt i almindelige arbejdsmarkedsår har for længst rundet de 40.

I meddelelsen lægger Hans Jørgen Hansen, der p.t. er sygemeldt, heller ikke skjul på, at de seneste dages mediestorm har været mindre sjov.

VUC Syd i Haderslev er en selvejende, statslig institution, der tilbyder undervisning til voksne og unge.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu