Efter ny lavere ydelse: Vil samle ind til flygtninge

Flygtninge skal have lavere ydelser, siger regeringen. Det har fået to politikere til at starte en indsamling, fordi flygtningene bliver fattige, mener de.

Det er Jesper Elkjær, der sidder i Kolding byråd for de radikale, og tidligere folketingsmedlem Karina Lorentzen fra SF, der har taget initiativ til at lave en indsamling til kommunens flygtninge.

Går det, som regeringen har planer om, sættes ydelsen ned fra den nuværende integrationsydelse på cirka 11.000 kr. om måneden til det, der svarer til SU-niveau - omkring 5900 kr.

- Med regeringens indgreb, der med stor sandsynlighed sender flygtninge tæt på eller under fattigdomsgrænsen, er der brug for, at nogen gør noget, siger Jesper Elkjær.

- Visse politikere har været dygtige til at påberåbe sig eneret til at definere de danske værdier. Mine værdier er ikke afspejlet i det. Folk, der har satset og risikeret deres liv, har ikke siddet og googlet, om de får 1000 kroner mere i ydelse i Danmark end i Holland. Det har ingen betydning for antallet af flygtninge, om man piller ved ydelsen. Jeg synes, vi må gøre noget og møde de nye borgere med en hjælpende hånd, siger Jesper Elkjær.

Og Karina Lorentzen Dehnhardt (varighed 1.20):