Efter risiko for tagkollaps: Nu bliver taget på svømmehal lavet

Cirka 50 mennesker blev i maj evakueret fra Sundhedscenteret i Rødekro, fordi der var fare for taget styrtede sammen. Nu skal taget fikses.

Til maj næste år kan der igen svømmes i bassinet i Rødekro Svømmehal. Det oplyser Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse.

Rødekro Svømmehal har ellers været lukket siden marts i år på grund af fare for at taget styrtede ned. Den 17. marts blev omkring 50 brugere og ansatte evakueret fra Sundhedscenteret i Rødekro, hvor svømmehallen er en del af,n fordi der var en risiko for, at tagkonstruktionen ville kollapse, men en uge senere blev sundhedscenteret åbnet igen efter nærmere undersøgelse.

Aabenraa Kommune har nu afsat 3,8 millioner kroner til reparation af taget. Håndværkerne tager hul på reparationerne i februar, og det forventes, at svømmerne igen kan svømme både crawl og brystsvømning i maj 2017.

- Vi er glade for, at der nu er fundet en løsning på problemerne med taget på svømmehallen. Det har desværre taget længere tid end først antaget, og det vil jeg gerne beklage, siger Povl Kylling Petersen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Aabenraa Kommune, i pressemeddelelsen.

Den løsning, der er fundet på tagproblemerne, gør, at svømmehallen kan bibeholde 3-meter vippen.