Efterladte til trafikdræbte: Der er ingen straf

Der bør straffes hårdere for uagtsomt manddrab i trafikken, det mener flere forældre, efter to piger mistede livet i trafikken i 2014.

30 dages betinget fængsel og 40 timers samfundstjeneste. Det er straffen til den lastbilchauffør, der dræbte tre mennesker i en trafikulykke nær Horsens i 2014. Og det er en for mild straf, siger de afdødes forældre.

- Han har ingen straf fået. Det er os, der skal leve med, at vi ikke har vores datter resten af vores liv. Han kan fortsætte med at køre lastbil, siger Jette Grønbæk, mor til Sarah Grønbæk, der blev dræbt i ulykken.

quote

Tag kørekortet fra ham, han skal ikke have lov til at køre lastbil mere, for det har han bevist, han ikke kan finde ud af.

Pia Lystlund, mor til trafikdræbt Jule Lystlund, Horsens

Strafferammen for uagtsomt manddrab i trafikken er op til fire måneders fængsel. Er der særligt skærpende omstændigheder ved ulykken er strafferammen dog op til otte år.

Men selvom forældrene efterlyser stramme straffe, så er fængsel ikke den rigtige straf, mener forældrene.

- Det hjælper jo ikke at smide ham i fængsel. Det bliver han ikke et bedre menneske af. Tag kørekortet fra ham, han skal ikke have lov til at køre lastbil mere, for det har han bevist, han ikke kan finde ud af, siger Pia Lystlund, mor til Julie Lystlund.

TV SYD har været i kontakt med lastbilchaufføren, der var skyld i ulykken, men han har ikke ønsket at kommentere historien.