Efterlyser fotos af Margit Brandts design

Museet Trapholt i Kolding efterlyser gamle fotos til en stor udstilling om Margit Brandt og hendes tøjdesign i næste måned.

Margit og Erik Brandt boede i mange år i Snoghøj, da hendes utraditionelle tøj revolutionerede den danske modeverden i 60'erne.

Frakke er slidt op

- Vi er jo mange, der har gået i Margit Brandt tøj, siger direktør Karen Grøn. Selv har jeg en frakke, der både har været på Roskildefestival og galleribesøg og som nærmest er slidt op i dag. Vi vil gerne vise hverdagens brug af Margit Brandt, og derfor inviterer vi gæster og borgere til at låne os deres billeder, så de kan blive vist i udstillingen sammen med modetøjet.

Skrædder-uddannelse

Margit Brandt skabte sig en position som et af de mest spændende navne i dansk modehistorie. Den skyldes ikke mindst hendes grundige uddannelse i skrædderhåndværket.

I 1964-65 opholdt hun sig i Paris, hvor hun arbejdede som modedesigner. Et arbejde, der imspirerede til hendes stil.

Kendt for smukke detaljer

Margit Brandt blev kendt for sine smukke detaljer, der både fungerede som funktion og dekoration. I forårskollektionen 1970 lancerede hun f.eks. 15 frakker, hvor ikke to havde lommer udfærdiget på samme måde.

Trapholt er specielt interesseret i fotos fra 60'erne og 70'erne. Udstillingen åbner 10. februar og kan ses frem til august.