Efterskole-elever popper up med gourmet-restaurant

Brejning får onsdag en pop up gourmet-restaurant, når byens efterskole slår dørene op til en madoplevelse for de hurtige, da den gode mad er et engangs-tilbud.

Det er gourmet-linjen på Brejning Efterskole, der står bag pop up-restauranten, der både er en praktisk øvelse for eleverne og et tilbud til borgerne i Brejning, som op mod 100 personer har taget imod.

At åbne en pop up-restaurant kræver et stort forarbejde med at planlægge menuer, indkøb og pyntning. Det har eleverne på gourmet-linjen lavet i grupper. Nogle står for forret, nogle for hovedret, nogle for dessert og andre for alt det praktiske.

- Det hele er kommet op at køre, vi har prøvet alle de retter, som gæsterne skal have og spise. Vi er mere end klar, og vi har næsten alt udsolgt, siger en af eleverne,  Emma Snerling, til TV SYD.

Gæsterne kan vælge mellem to menuer: Den røde tråd og den grønne tråd.

Den røde tråd består af:  Forårsruller med kylling og rejer, guacamole og chili, oksefilet med pommes anna og rødkålssalat, brownie med hvid chokolade, havtornkaviar og saltkaramel.

Den grønne tråd består af:  Cremet broccolisuppe med rødbedechips og timian, fyldt Svinemørbrad svøbt i  bacon med lynstegt broccoli, tomater og forårsløg, limefromage med kokosstænger dyppet i hvid chokolade og mynte med jordbær.

Gourmetmaden serveres i to omgange onsdag, nemlig kl. 17,15  og 19 på Brejning Efterskole.

Det er en pop up-restaurant

En restaurant, hvor man for en aften kan komme ud og spise i anderledes og overraskende omgivelser.