EGGS BENEDICT
Det skal du bruge:
Pocheret æg:
Eddike
Salt
æg
Hollandaise sauce:
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk hvid peber
4 æggeblommer
250 gram klaret smør (smørret smeltes ved medium varme i en gryde til ..
Salt
Saft af en halv citron
Andet:
En håndfuld spinat
En skive skinke
nederste del af en bolle eller et rundt, udstukket stykke brød
Sådan gør du:
Dampet spinat:
Tag en god håndfuld spinat og damp den til den er blød - enten i ovnen eller i en si over en gryde med kogende vand. Vær opmærksom på, at spinaten ikke må ramme vandet.
Hollandaise sauce:
I en lille gryde blandes vineddiken med 4 spsk koldt vand og peberet.
Lad det koge en tredjedel ind, og lad det så køle helt af.
Tilsæt æggeblommerne til den kolde væske, og pisk sammen med et piskeris.
Sæt gryden over ved meget lav varme under konstant omrøring. Brug evt. et vandbad, der gør det lettere at kontrollere temperaturen.
Efter 8-10 minutter vil saucen blive glat og cremet – men det er meget vigtigt, at den aldrig kommer over 65 grader.
Sluk for blusset og tilsæt det lunkne og klarede smør i en tynd stråle mens du konstant pisker rundt.
Til allersidst tilsætter du citronsaften og serverer den med det samme.
Pocheret æg:
Bring 1 liter vand, 1 spsk eddike og 1 tsk salt i kog. Slå ægget ud i en lille kop og lad forsigtigt ægget glide ned i vandet. Lad det pochere i 4 minutter. Tag ægget op med en hulske. Dyp det straks i letsaltet koldt vand og puds eventuelle trævler af med en kniv.
Serveres på følgende måde:
Rist den nederste del af bollen eller brødet og læg skinken ovenpå den. Herover lægges den dampende spinat, derefter det pocherede æg og endelig overhældes den med hollandaisen.