Egnsudvikling tæller ikke ved placering af skattecentre

Skat ønsker ikke at tage hensyn til egnsudvikling, når de fremtidige skattecentre skal placeres.

Det fremgår af et svar fra skatteminister Morten Østergaard (R) til folketingsmedlem Eva Kjer Hansen (V). Hun havde bedt ministeren garantere, at der ikke flyttes arbejdspladser fra Tønder og Haderslev i forbindelse med den kommende centralisering af Skat.

Det vil ministeren ikke garantere.

Morten Østergaard skriver, at alle Skats 27 centre er i spil.

- Jeg kan således ikke på nuværende tidspunkt kommentere mere konkret om konsekvenserne for de enkelte skattecentre, herunder for Tønder og Haderslev, noterer han.

Skat har siden 2005 reduceret antallet af medarbejdere, så virksomheden har ikke længere behov for 27 forskellige adresser.

Nødvendige kompetencer

- Der lægges således væsentlig vægt på hensynet til, at Skat skal kunne fastholde og ansætte de nødvendige kompetencer i faglige miljøer af en vis størrelse, der kan give stordriftsfordele på de fremtidige adresser. Herudover er der hensyn at tage til den fysiske nærhed til borgere og erhvervsliv og hensyn til hensigtsmæssige infrastrukturforhold, der sikrer gode transportmuligheder for medarbejdere og kunder, der vil i fysisk kontakt med Skat, skriver Morten Østergaard i svaret.

Flere borgmestre, blandt andre borgmester H.P. Geil (V), Haderslev, har gjort opmærksom på, at centralisering af Skat kan koste arbejdspladser i tyndt befolkede områder af landet, men den argumentation indgår ikke i Skats planlægning.

Her i landsdelen er der skattecentre i Tønder, Haderslev, Esbjerg (Ribe), Horsens og Billund.

Skat vil ikke afskedige medarbejdere i forbindelse med centraliseringen. Medarbejderne på de skattecentre, der nedlægges, får tilbudt arbejde i de nye enheder.

Skatteminister Morten Østergaard har endnu ikke en tidsplan for nedlæggelsen af skattecentre.