Ejendom evakueret ved jule-brand

Tre gange måtte brandvæsenet i Aabenraa rykke ud til jule-relaterede brande i det sidste halve døgn. En glemt juledekoration betød til morgen, at en tre-etagers ejedom måtte evakueres.

Branden i Jernbanegade i Aabenraa blev opdaget af en hjemmehjælper på den anden side af gaden. Flammerne stod ud af vinduet i en lejlighed på første sal.

Der er otte lejemål i ejendommen, som politie og brandvæsen valgte at evakuere.

Glemt juledekoration

Der var ingen personer i lejligheden, hvor branden brød ud. Den skyldtes en glemt juledekoration, som havde antændt vindueskarmen.

Søndag aften var der en jule-relateret brand i Rødekro. En jule-dekoration antændte et gardin på Løgumklostervej i Rødekro. Der skete kun let skade.

Flæskesteg fik for meget

Tidligere søndag aften udviklede stegning af en flæskesteg voldsom røg i en lejlighed på Rugkobbel i Aabenraa.  Brandvæsenet blev tilkaldt.
Der skete ingen skade på ejendommen, men flæskestegen var ikke så spændende.

For en sikkerheds skyld blev beboerne kørt til observation for røgforgiftning på skadestuen.

120 julebrande

Beredskabsforbundet har opgjort, at december har stor overvægt af brande i private hjem. Sidste år var der 120 brande i december i private hjem i TV SYDs område.

I Aabenraa var der otte brande i private hjem i hele december sidste år. Og det tal ser ud til at blive overgået i år med tre brande på et halvt døgn.