Ejere til stjålne smykker fundet

Ejerne til en række stjålne smykker er fundet efter omtale på bl.a. tvsyd.dk. Dermed er der sat gerningssted på en række indbrud, som en tysk tyvebande mistænkes for at have lavet i grænseområdet.

- En stor succes, siger kriminalassistent Henning Wollsen, lokalpolitiet i Aabenraa. Vi har fået rigtig mange henvendelse fra folk, der har genkendt smykker eller som har ældre slægtninge, som har haft indbrud.

Indbrud hos mor

Bl.a. kontaktede en mand fra København politiet i Aabenraa efter at have set fotos af de stjålne effekter på internettet. Hans gamle mor bor i Sønderjylland og havde haft indbrud.

- Vi planlægger at bede de foreløbig 11 ejere om at identificere smykkerne her på politistationen, så vi er helt sikre på, at det er deres ting, der er stjålet, siger Henning Wollsen.

To tyske mænd og en kvinde er anholdt i sagen. De menes at have begået en række indbrud i Nordtyskland og det sydlige Danmark.

- De har opereret med en bil med specielle nummerplader - og regnet med, at politiet ikke tale sammen hen over grænsen, siger Henning Wollsen. Men det gør vi altså.

F

Politiet offenetliggjorde i ondags en række fotografier af smykker, særlige smykkeskrin, erindrings-medaljer og lignende, som der ikke var fundet ejermænd til.

- Dermed risikerede politiet i Flensborg, at de anholdte ville bruge samme taktik, som østeuropæere bruger, når de bliver standset i en bil med tyvekoster. Det er altid noget, de har fundet i en grøft...!

- Derfor er det vigtigt, at vi kan sætte et gerningssted på, siger Henning Wollsen