Eks-havneformand i Vejle melder lækage af hemmelig rapport til politiet

Sydøstjyllands Politi kommer endnu en gang til at beskæftige sig med sagen om det dokumenterede misbrug af Vejle Havns midler.

Sydøstjyllands Politi kommer endnu en gang til at beskæftige sig med sagen om det dokumenterede misbrug af Vejle Havns midler.

Denne gang er det dog hverken ledende ansatte på havnekontoret eller havnens tidligere formandsskab, der er i politiets søgelys.
Det er i stedet blandt andet Vejle Byråds 31 politikere, som alle har fået en fortrolig medarbejderrapport fra havnen tilsendt, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Tidligere på ugen blev rapporten lækket til DR P4 Trekanten, der fredag valgte at afsløre rapportens indhold. Det har nu fået Dansk Folkepartis gruppeformand i Vejle Byråd, Folmer Kristensen, til at melde lækagesagen til politiet, erfarer Vejle Amts Folkeblad.

- Jeg har fredag aften bedt politiet undersøge, hvem der har lækket fortrolige oplysninger fra rapporten om Vejle Havn til pressen, fortæller Folmer Kristensen til mediet.

Det var havnebestyrelsen, der bad de ansatte redegøre for det mulige misbrug af havnens midler efter en kritisk rapport fra revisionsselskabet PwC.
Da medarbejdernes rapport var færdig, var Folmer Kristensen blevet formand for havnebestyrelsen, fordi partifællen Torkild Christensen havde trukket sig i kølvandet på de mange afsløringer og PwC's rapport.

- Jeg var og er stadig af den opfattelse, at medarbejderrapporten er et internt stykke arbejdspapir, som er særdeles uegnet til offentliggørelse, siger Folmer Kristensen, som nu altså vil have politiet til at undersøge kollegerne i Vejle Byråd.