TV der bevæger dig

Eks-minister bliver undsagt

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen bliver undsagt i skattesagen. Troels Lund Poulsen er valgt i Hedensted-kredsen.

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen, som er valgt i Hedensted-kredsen, bliver undsagt skattesagen, hvor kampen om at undgå at blive syndebuk tager til.

Tidligere departementschef Peter Loft undsiger nu sin daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) i skattesagen omkring Stephen Kinnock.

Først til januar skal Peter Loft vidne i Skattesagskommissionen.

Imidlertid er der ikke noget i vejen for, at han allerede nu går i pressen for at forsvare sig, efter at BT har afsløret dagbogsnotater, som viser, at den daværende skatteminister kendte afgørelsen på forhånd.

Slip for ansvar

Lektor i forvaltningsret, Sten Bønsing, siger:

- Han har formentlig den interesse, som alle involverede i sagen har, nemlig at slippe for selv at få et ansvar. Man kan næsten ikke forestille sig andet motiv, siger Bønsing.

Den tidligere departementschef siger i Politiken, at "det var mit job løbende at holde ministeren orienteret om vigtige sager".

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) sagde ellers i Skattekommissionen i tirsdags, at han "ikke fik referat og ikke blev briefet" om de møder, som departementschef Loft holdt med Skat København om sagen.

Må ikke blande sig

Skattesagskommissionen skal undersøge, om nogen - for eksempel Skatteministeriet - i 2010 blandede sig ulovligt i sagsbehandlingen, da Skat København afgjorde, at Kinnock med arbejde i udlandet ikke var skattepligtig i Danmark.

I modsætning til andre ministerier, må lige netop Skatteministeriet ikke blande sig i konkrete afgørelser i en lokal skatteforvaltning, forklarer Sten Bønsing.

Psykologisk pres

Ministeriet må ifølge eksperten formentlig godt følge tæt med i sager og give retningslinjer for, hvordan regler skal fortolkes.

- Departementet og ministeren må bare ikke være med til at afgøre den enkelte skattesag. Kommissionen skal undersøge, om den skarpe grænse er overtrådt, siger Bønsing.

Hvor grænsen går er imidlertid svært at sige.

- Selvfølgelig kan man spørge så meget, at det til sidst lægger et psykologisk pres, siger Bønsing.

Kinnocks hustru, Helle Thorning-Schmidt (S) blev statsminister året efter afgørelsen om hendes mands skattepligt.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden