Ekskærester dømt for at sælge stjålne Legoæsker

En 30-årig kvinde og en 29-årig mand fra Vorbasse er blevet dømt for flere indbrud, hæleri af adskillige genstande, besiddelse af amfetamin og narkokørsel.

Sagen startede ved, at en kvinde, der netop var blevet udsat for indbrud på sin bopæl i Billund, tippede politiet om, at en mand havde sat flere Legoæsker til salg på Facebook, som til forveksling lignede hendes. Sydøstjyllands Politi rykkede hurtigt ud og ransagede ved det daværende kærestepar.

- Ved ransagningen af deres bopæl beslaglagde politiet 28 genstande, som senere viste sig alle at kunne henføres til indbrud i omegnen. Tingene blev fremlyst i pressen, og adskillige forurettede henvendte sig til politiet og genkendte deres ting, forklarer anklagerfuldmægtig ved Sydøstjyllands Politi, Tobias Engby, i en pressemeddelelse.

Domsmandsretten dømte de tiltalte skyldige i flere hæleri- og tyveriforhold på baggrund af de forurettedes sikre genkendelser, det korte tidsrum mellem flere indbrud, samt ransagningen, teleoplysninger og mængden af tyvekoster.

Manden blev endvidere dømt skyldig i narkokørsel med amfetamin i blodet, og de blev begge dømt skyldige i besiddelse af en mindre mængde amfetamin.

Straffen lød på tre måneders betinget fængsel med 80 timers samfundstjeneste og tilsyn af Kriminalforsorgen.

Manden blev derudover idømt en bøde på 5.000 kr. og tre års ubetinget frakendelse af førerretten. De skal begge desuden betale sagens omkostninger.

De dømte overvejer nu, om de vil anke dommen.