Ekspert: 3F-blokade er helt efter bogen

Fagbevægelsens blokade af restaurant Vejlegården foregår helt efter reglerne, fastslår arbejdsmarkedsforsker. Venstre vil ændre dem.

- Der er ingenting i det her.
Sådan siger professor og arbejdsmarkedsforsker på Københavns Universitet Jesper Due, om den nu fire måneder lange konflikt mellem 3F og restaurant Vejlegården i Vejle.

Konflikten har fået flere til at vende skytset mod 3F og andre dele af fagbevægelsen med beskyldninger om, at den vil knuse restauratøren, der har opsagt overenskomsten med 3F for at tegne en Krifa.

Hackere har lagt 3F's hjemmeside ned, mens Venstres tidligere beskæftigelsesminister Inger Støjberg har kaldt 3F's fremfærd for "bøllemetoder". Og Liberal Alliances Joachim B. Olsen gik i weekenden en cru op og kaldte blokaden for "mafiametoder".

- Det hele foregår efter reglerne. Og det er kun, fordi nogen forsøger at få en principiel diskussion ud af denne her konflikt, at det er blevet en historie, siger Jesper Due.

Venstre vil nu kæmpe for at få ændret reglerne, så det fremover bliver umuligt at blokere for en virksomhed, der opsiger sin overenskomst og tegner en til anden side.