Eksperter: Genindfør MRSA-kontrol

Regeringens rådgivende eksperter anbefaler, at der igen kontrolleres for svine-MRSA i kød. Nu også kontrol af kyllinge- og kalkunkød.

Regeringens rådgivende eksperter anbefaler nu, at der igen fra næste år skal kontrolleres for MRSA-bakterien i kød.

Fødevaremyndighederne stoppede alle test for den antibiotikaresistente bakterie svine-MRSA i svinekød i 2011. Det skriver Politiken mandag.

Men blandt andet med TV SYDs afsløring af, at der er MRSA-rester i hver 5. pakke med svinekød, bør man nu genoptage undersøgelserne, mener altså regeringens rådgivende eksperter.

Og det skal ikke kun undersøges i svinekoteletter og flæskesteg, men også i kyllinge- og kalkunkød, foreslår DTU Fødevareinstituttet, der netop har sendt anbefalingen til Fødevarestyrelsen.

DTU's anbefaling om at teste kød er bemærkelsesværdig, for samtidig er den officielle melding fra myndighederne fortsat, at hvis bare man sørger for god køkkenhygiejne, er det uproblematisk at håndtere kød - selv med svine-MRSA i.

Bakterien formodes at have smittet 6.000-12.000 mennesker her i landet, hvoraf langt de fleste er i direkte eller indirekte forbindelse med svineavl.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) har endnu ikke hørt om den nye anbefaling fra DTU om test af kød, men han fastholder, at DTU og Statens Serum Institut stadig vurderer, at risikoen for smitte gennem kød er minimal.