Eksplosionsbrand i nedlagt kaserne

Flere brandbiler er rykket ud til brand i tidligere kaserne i Andst nær Kolding. Der er melding om eksplosioner.

Der er meldinger om flere eksplosioner fra en tidligere civilforsvarskaserne ved Store Andst vest for Kolding. Det oplyser Falck i Kolding.

- Der er flere eksplosioner derude. Det er sandsynligvis sprængstof, men vi har endnu ikke fået tilbagemeldinger fra stedet, siger Søren Lindholm fra Falcks vagtcentral i Kolding til ritzau.

Der er foreløbig ingen meldinger om tilskadekomne. Brandvæsen fra tre forskellige brandstationer kaldt til stedet.

Syd- og Sønderjyllands Politi melder om kraftig røgudvikling fra stedet.

- Der kommer kraftig sort røg. Området er smækfyldt med det, men vi aner ikke, hvad der brænder, siger politiets vagtchef.
Politiet bekræfter Falcks oplysninger om flere mindre eksplosioner fra stedet, men politiet ved endnu ikke, hvad det er, der eksploderer.

Beredskabsstyrelsen oplyser, at den ikke længere har kasernen, og at den blev solgt for en del år siden.

Derfor har de heller ikke nogen viden om, hvad der kan være ild i. Men sektionsleder Poul Hørup tvivler på, at det er ammunition.

- Det kunne lyde som om, at det er noget andet. Sidst jeg hørte noget om stedet, var det nogle vognmænd, som brugte det, siger han.

Han har svært ved at forestillet sig, at der skulle ligge gammel ammunition på stedet. Dels fordi det er mange år siden, at Civilforsvaret har brugt den og dels fordi, stedet dengang blev brugt som mobiliseringsstation og materiellager.

- Men det er solgt og tømt for en del år siden, siger han.