Ekstrem løbetur: Thure gennemfører ni maratonløb i træk

Langdistanceløberen Thure Kjær gennemfører en 400 kilometer lang løbetur på tre døgn

For Thure Kjær er et maratonløb ikke mere end opvarmning til den rigtige løbetur.

Den 38-årige ekstremløber fra Vejle når søndag i mål på en tur, der strækker sig hele vejen fra Blåvand til Skagen langs stranden på den danske vestkyst - og han har gjort det med kun korte pauser og næsten ingen søvn.

- Det har været et skideskægt eventyr, og lige nu vil jeg sige, at jeg har det over middel. Mine ankler snurrer lidt, men ellers har jeg ingen fysiske problemer, siger Thure Kjær til TV SYD, da han er omkring 8 kilometer fra mål.

Ruten, som han oprindeligt skulle løbe, var 380 kilometer lang, men fordi han måtte tage en omvej på grund af en militærøvelse ved Oksbøl, er turen endt med at blive på omkring 400 kilometer. Det svarer til at løbe over ni maratonløb, og det er en ny personlig rekord for Thure Kjær.

- Jeg har længe været nysgerrig på, hvordan det ville være at tage hele den lange tur langs vestkysten. Jeg har altid godt kunnet lide at være ude i naturen, og vi har nogle vilde naturområder i Danmark, så det er bare med at udnytte dem, siger han.

Og hvad er hemmeligheden så, når man skal holde energien oppe på sådan en lang tur? Ifølge Thure Kjær er det simpelt nok:

- Bare bliv ved med at spise hele tiden. Så går det fint, griner han.

Thure Kjær forventer at være i mål i Skagen omkring klokken 22 søndag aften. Du kan følge ham på Facebook her.