El-tog tester ny strækning

Fut fut.På togstrækningen mellem Lunderskov og Esbjerg brummer diesel-togene i dag afsted, men i en nær fremtid bliver dieselen afløst af strøm.

Det første el-tog skulle egentlig have fragtet passagerer mellem Esbjerg og Lunderskov allerede for halvandet år siden, men nu ser det altså ud til, at forsinkelsen er blevet indhentet. I hvert fald bliver den 57 km lange strækning lige nu testet.

Selvfølgelig med et el-tog. 

Strækning mellem Esbjerg Lunderskov er den første strækning, der skal elektrificeres i flere år på det statslige jernbanenet. Et projekt, der koster 1,2 milliarder kroner.

Siden 2014 har Banedanmark været i gang med at fjerne vegetation og ombygge broer for at gøre plads til de nye kørestrømsanlæg, der er sat op langs hele strækningen. Sideløbende er der blevet bygget transformerstationer i Andst og Esbjerg samt to mindre autotransformere i Esbjerg og Holsted, som skal stå for leverancen af strøm til banen. 

Men inden strømmen kan overføres til el-tog på strækningen, udestår der omfattende test af anlæg og tog, og det er det, der er i gang lige nu. 

Hvis testene ellers går godt, forventer Banedanmark, at man kan tage det første el-tog på strækningen ved udgangen af april. 

Se med på TV SYD kl. 19.30, når vi sender live fra det eltog, der tester strækningen mellem Esbjerg og Lunderskov.