TV der bevæger dig

El-tog tester ny strækning

Det er på denne strækning mellem Lunderskov og Esbjerg, der inden længe vil køre et el-tog.

Fut fut.På togstrækningen mellem Lunderskov og Esbjerg brummer diesel-togene i dag afsted, men i en nær fremtid bliver dieselen afløst af strøm.

Det første el-tog skulle egentlig have fragtet passagerer mellem Esbjerg og Lunderskov allerede for halvandet år siden, men nu ser det altså ud til, at forsinkelsen er blevet indhentet. I hvert fald bliver den 57 km lange strækning lige nu testet.

Selvfølgelig med et el-tog. 

Læs også Så er der strøm på første transformerstation mellem Esbjerg og Lunderskov

Strækning mellem Esbjerg Lunderskov er den første strækning, der skal elektrificeres i flere år på det statslige jernbanenet. Et projekt, der koster 1,2 milliarder kroner.

Siden 2014 har Banedanmark været i gang med at fjerne vegetation og ombygge broer for at gøre plads til de nye kørestrømsanlæg, der er sat op langs hele strækningen. Sideløbende er der blevet bygget transformerstationer i Andst og Esbjerg samt to mindre autotransformere i Esbjerg og Holsted, som skal stå for leverancen af strøm til banen. 

Men inden strømmen kan overføres til el-tog på strækningen, udestår der omfattende test af anlæg og tog, og det er det, der er i gang lige nu. 

Læs også Godt nyt til pendlere: Jernbanen bliver mere stabil

Hvis testene ellers går godt, forventer Banedanmark, at man kan tage det første el-tog på strækningen ved udgangen af april. 

Se med på TV SYD kl. 19.30, når vi sender live fra det eltog, der tester strækningen mellem Esbjerg og Lunderskov.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu