TV der bevæger dig

Elever bør lære om elektronik

Nu skal et projekt i Esbjerg få unge til at interessere sig for elektronik.

- Der mangler tilbud til de unge, der interesserer sig for elektronik. Tidligere var der mulighed for at vælge elektronikundervisning i folkeskolen og som ungdomsskoletilbud, men det er for længst slut, og det er ærgerligt, lyder det fra René Madsen, der er formand for Experimenterende Danske Radioamatører i Esbjerg.

Derfor har foreningen lavet et ungdomshold for børn og unge. Her er otte børn i alderen 12-16 år indtil videre tilmeldt.

- Det kan jo undre, at elever skal have billedkunst, håndarbejde og sløjd som fag i skolen, men ikke elektronik, når vi satser på robotter og avanceret automationsteknologi her i landet, lyder det fra René Madsen.

Ungdomsholdet i Esbjerg er det første af sin slags i Danmark, selvom Experimenterende Danske Radioamatører har 50 foreninger, men det er svært at få ungdomshold op at stå pga. manglende ressourcer til lokaler, undervisningsmaterialer etc.

- Men jeg håber da, at vi på et tidspunkt kan få ressourcer til at udvide tilbuddet til hele landet, lyder det fra René Madsen.

Tag med i førerbunkeren
Vil du se, hvordan der ser ud i en rigtig radioamatørs førerbunker, så se med i programmet Naboer, der besøger René Madsen i hans hjem i Guldager. Det er direkte tv kl. 15 på TV SYD+. Programmet genudsendes kl. 19.55 og 22.40.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden