Elever er meget glade for folkeskolereformen

Vejle Kommune har landets næstmest tilfredse 9. klasser. Ifølge Vejle Kommune kan dette skyldes folkeskolereformen.

9. klasser i hele Vejle Kommune har svaret på en såkaldt elev-exitmåling som kommunen har lavet. 86% af de adspurgte er enige i, at man er overordnet tilfreds med skolen. Ifølge målingen føler flere elever også, at de har lært nok, når de går ud er skolen. Her har man set en stigning på otte procent siden folkeskolereformen trådte i kraft.

quote

Det tager tid med sådan noget, men vi har hele tiden været optimistiske

Claus Svold, direktør, Børne- Ungeforvaltningen

- Jeg må sige, at i en tid, hvor skoledagens længde bringes op til debat, og hvor man nogle steder stiller spørgsmål til reformens positive effekter, varmer disse tal, skriver Dan Skjerning, formand for Børne- og Familieudvalget, i en pressemeddelelse.

Folkeskolereformen er blevet strengt kritiseret, siden den trådte i kraft i august 2014. Den blev beskyldt af forældre og lærere for at frarøve børnenes fritid. Men ifølge Claus Svold, direktør, Børne- Ungeforvaltningen, skal man bare give reformen lidt tid, før man kan begynde at se fordelene.

- Skolerne har selvfølgelig skullet vænne sig til det. Men ændringen af skoledagene har gjort skolerne bedre til at indarbejde lektiecaféer. Vi har også gjort meget for at implementere skolereformen i Vejle. Det tager tid med sådan noget, men vi har hele tiden været optimistiske, fortæller Claus Svold til TV SYD.

Undersøgelsen er foretaget mellem februar og april 2017, og 628 vejlensere i 9. klasse har deltaget. Det er en deltagerprocent på 74.