Elever lærer på afrikansk

Elever på Nydamskolen fik tirsdag besøg fra Vestkenya. Her skulle de mindste blandt andet lære sange og danse på swahili.

De mindste elever på Nydamskolen kastede sig tirsdag formiddag ud i at danse og synge på swahili.

quote

For eksempel skal børnene hver have en halv liters plastflaske med og lave legetøj af den, fordi det typisk er det, som de kenyanske børn har at lege med.

Anette Miang Jensen, lærer, Nydamskolen, Sønderborg

Skolen havde besøg fra Vestkenya, hvor der ud over dans og sang også blev budt på afrikansk mad, foredrag og mulighed for at tale engelsk.

Det er fjerde gang, gæster fra Vestkenya er på besøg.                                                         

Meningen med besøgene er, at børnene får øget kendskab til og forståelsen for levevilkårene i Kenya.

- For eksempel skal børnene hver have en halv liters plastflaske med og lave legetøj af den, fordi det typisk er det, som de kenyanske børn har at lege med, fortæller lærer Anette Miang Jensen. 

De mindste elever på Nydamskolen i Sønderborg lærer kenyanske danse.
De mindste elever på Nydamskolen i Sønderborg lærer kenyanske danse.

De kenyanske gæster besøger flere skoler i Danmark, og formålet er dels at udbrede kendskabet til Kenya, dels at indsamle penge for at forbedre mulighederne for skolegang i landsbyerne Asembo og Kwagenavmucio i Vestkenya.

På Nydamskolen har de indsamlet penge ved sponsorløb, hvor eleverne hver især har lavet sponsoraftaler med forældre, naboer og venner, som donerer et beløb for hver omgang børnene løber på fodboldbanen i løbet af en halv time. 

De foregående år er der blandt andet indsamlet penge til et sygehus, som nu er bygget.