Elever på friskole vinder priser for deres vilde ideer

De frie tanker på Rødding Friskole vinder talentpræmier i København.

Tanken er fri på Rødding Friskole, og den udmønter sig i gode, vilde ideer.

I går fik en af skolens elever, August Seeberg fra 5. klasse, prisen for den vildeste ide i konkurrencen ”Unge forskere for folkeskolen”, som er Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence.

August fik prisen for sin ide om, hvordan vi kan leve med klodens stigende vandstande og overbefolkning. Han har formuleret tanken om det flydende økologiske landbrug. Derfor høstede han i går en præmie på 10.000 kr., som han modtog af Prins Joachim. Pengene går til klassens kasse på Rødding Friskole.

August har forestillet sig en fremtid, hvor mennesker skal bo på platforme på havet - måske fordi jorden er blevet oversvømmet som en konsekvens af den globale opvarmning, eller fordi overbefolkningen har betydet, at der ikke er plads til alle på landjorden. Derfor har han designet et helt mini-samfund med landbrug, drikkevandsløsninger, transport og boliger, og juryen var i særlig grad imponeret over den sammenhængende og helstøbte ide, der er i projektet.

August er ikke den eneste fra Rødding friskole, der udmærkede sig ved talentfinalen i går i Forum i København. Freja S. Nielsen fra 0. klasse blev den bedste i sin aldersgruppe, og to andre elever fra Rødding Friskole blev blandt de 15 bedste i deres aldersgruppe.

Se reporter Jørgen Guldbergs indslag med prisvinder August Seeberg her: 

August Seeberg fra 5. klasse forklarer sin ide om det flydende øko-landbrug.