Elever undervises i amerikansk valg med balloner og rodeotyr

Handelsgymnasiet i Ribe har tirsdag aften fokus på det amerikanske præsidentvalg. Med foredrag, amerikansk mad og feststemning.

Omkring 350 elever er tirsdag aften samlet til Election Night på Handelsgymnasiet i Ribe. Der er mødepligt. Skoledagen begynder klokken 20 og slutter klokken 2 natten til onsdag.

- Jeg har ikke sat mig ind i det før nu. Men når vi har sådan en aften, bliver man mere motiveret, siger elev Emilie Loft Holdt til TV SYD.

Skolen er blevet pyntet op til valgfest med amerikanske flag, balloner, guirlander, halmballer og valgurner til skolens interne afstemning.

quote

Hvis du skal ha en masse elever til at sidde og kigge på CNN en helt aften, så bliver du nødt til at have lidt popcorn og rodeotyr til at entertaine dem.

Søren Horsbøl Christensen, elev, Handelsgymnasiet Ribe

Donald Trumps udtalelse Grab ’em by the pussy! er kendt verden over. Men på Handelsgymnasiet Ribe forsøger de tirsdag aften at grave et spadestik dybere. Blandt andet med gæsteoplæg med herboende amerikaneres perspektiv på det amerikanske valg og Skype-forbindelse til Ribe-studenter på udveksling i USA.

- Jeg håber, at det også er med til at skabe mere sammenhold på skolen og skabe debat om, hvad valget og resultatet betyder for os, forklarer elev Søren Horsbøl Christensen. 

Der er dømt amerikansk valg hele natten på Handelsgymnasiet Ribe.
Der er dømt amerikansk valg hele natten på Handelsgymnasiet Ribe.
Foto: Kim Gram, TV SYD

Men for at få aftenen og natten til at glide nemmere ned, så er programmet delt op i lige dele politik og spas. Der er burgere på menuen, og der serveres milkshakes og popcorn. Og så er der også mulighed for en tur på en rodeotyr.

- Hvis du skal ha en masse elever til at sidde og kigge på CNN en helt aften, så bliver du nødt til at have lidt popcorn og rodeotyr til at entertaine dem, slutter elev Søren Horsbøl Christensen.

En gruppe af lærere og elever holder ud til klokken fem, hvor man regner med at kunne sige, hvem der bliver USAs næste præsident.