TV der bevæger dig

Elevråd: Mere sex-undervisning, tak

Foto: Arkiv, TV SYD

Unge opfordrer til mere sex-undervisning på ungdomsuddannelserne. Seksualundervisningen i gymnasiet er et forsømt område.

Elevrådet på Rosborg Gymnasium og HF i Vejle er et af de elevråd, der vil have mere sexualundervisning.

- Mange unge mangler ikke bare viden om kønssygdomme og prævention, men også om hvordan man føle sig tilpas i sin seksualitet. Drømmescenariet er selvfølgelig, at seksual-undervisning bliver en fast del af pensum hos os, siger medlem af elevrådet på Rosborg Gymnasium og HF, Caroline Poulsen.

Kun 10 procent af eleverne får seksual-undervisning på deres ungdomsuddannelse.

- De unges behov for at tale om seksualitet, følelser og sex stopper jo ikke ved deres seksuelle debut ? det er der, at den for alvor starter. Seksualundervisning er ikke en engangsløsning, og der er stor forskel på, hvad unge har brug for at tale om, og hvad børn i folkeskolen har brug for at tale om, siger projektleder i Sex & Samfund, Morten Emmerik Wøldike.

- Samtidig ved vi, at de unge mangler viden om emner som krop, sexsygdomme, præventionsformer, graviditet, seksualitet og seksuelle rettigheder. Vi ved også, at de selv efterspørger seksual¬undervisning, der bygger oven på grundskolens undervisning og tager udgangspunkt i de unges aktuelle situation med de første erfaringer med seksualitet og sex, siger han.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden