Elevråd: Mere sex-undervisning, tak

Unge opfordrer til mere sex-undervisning på ungdomsuddannelserne. Seksualundervisningen i gymnasiet er et forsømt område.

Elevrådet på Rosborg Gymnasium og HF i Vejle er et af de elevråd, der vil have mere sexualundervisning.

- Mange unge mangler ikke bare viden om kønssygdomme og prævention, men også om hvordan man føle sig tilpas i sin seksualitet. Drømmescenariet er selvfølgelig, at seksual-undervisning bliver en fast del af pensum hos os, siger medlem af elevrådet på Rosborg Gymnasium og HF, Caroline Poulsen.

Kun 10 procent af eleverne får seksual-undervisning på deres ungdomsuddannelse.

- De unges behov for at tale om seksualitet, følelser og sex stopper jo ikke ved deres seksuelle debut ? det er der, at den for alvor starter. Seksualundervisning er ikke en engangsløsning, og der er stor forskel på, hvad unge har brug for at tale om, og hvad børn i folkeskolen har brug for at tale om, siger projektleder i Sex & Samfund, Morten Emmerik Wøldike.

- Samtidig ved vi, at de unge mangler viden om emner som krop, sexsygdomme, præventionsformer, graviditet, seksualitet og seksuelle rettigheder. Vi ved også, at de selv efterspørger seksual¬undervisning, der bygger oven på grundskolens undervisning og tager udgangspunkt i de unges aktuelle situation med de første erfaringer med seksualitet og sex, siger han.