TV der bevæger dig

Elitesporten er i krise

Håndboldkvinderne har igen en usikker fremtid.

Elitesporten i Sydjylland er i krise. Værst ser det ud for KIFs håndboldkvinder i Vejen, der går konkurs, hvis klubben ikke finder en ny hovedsponsor i løbet af få uger.

Frøs Herreds Sparekasse, har meddelt, at pengeinstituttet ikke vil forlænge kontrakten, så klubben mangler omkring en million kroner.

Formanden for KIF Vejens bestyrelse, Steen Mikkelsen, betegner situationen som alvorlig.

Flere andre klubber er i samme knibe.

Pengekassen er tom

Hos KIF Koldings håndboldherrer står det også skidt til med økonomien. Flere år i træk har klubben præsenteret tocifrede millionunderskud, og nu truer holdet med at flytte fra Kolding på grund af en konflikt mellem bredde- og elitefløjen i klubben.

I fodboldens verden ser det heller ikke for godt ud. Esbjerg fB afslørede i går et underskud på 21 millioner kroner. Klubben håber nu, at en mulig oprykning til Superligaen kan redde økonomien.

Også for Superligaklubben AC Horsens kniber det med at skaffe nok sponsorindtægter. Klubbens regnskab for sidste år kom ud med et underskud efter skat på 9,2 millioner kroner.

Et underskud i millionklassen gør sig også gældende i fusionsklubben Vejle Boldklub Kolding. Det står nu så slemt til med finanserne, at klubben ikke kan betale de årlige udgifter på en million kroner til leje af stadion.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu