Ellen Trane: Vi møder så mange

Alle 179 folketingsmedlemmer skal orienteres af PET om, hvad der kan betyde, at de ikke kan sikkerhedsgodkendes som ministre. Det mener Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, Sønderborg.

- Som folketingsmedlemmer er vi i kontakt med alle mulige mennesker. Vi kontaktes dagligt med mange sager. Hvis kontakt med én bestemt type mennesker kan ødelægge vor politiske karriere, så skal der være klarhed om det, siger Ellen Trane Nørby.

Undrer sig over professor

Hun undrer sig ligesom juraprofessor Eva Smith over, at ét møde med en rocker skulle være tilstrækkeligt til at falde for PETs nåleøje.

- Derfor er det relevant, at vi som folketingsmedlemmer får klarhed over, om et enkelt møde med en rocker er nok til, at vi ikke kan sikkerhedsgodkendes. Hvis det er nok, så bør PET oplyse det til samtlige folketingsmedlemmer, siger Ellen Trane Nørby og tilføjer:

Møde med rocker

- Så kan vi tage højde for det i vort politiske arbejde, siger hun.
Henrik Sass Larsen forklarede torsdag, at han ikke kunne sikkerhedsgodkendes, fordi han én gang havde mødt en rocker, som kontaktede ham på en café i hjembyen Køge.
 

Ønsker klarhed

- Jeg kender ikke PET's sikkerhedsvurdering af Socialdemokraternes politiske ordfører. Jeg vil ikke kommentere den konkrete sag. Men det er væsentligt for folketingsmedlemmers arbejdsforhold, at der bringes klarhed, siger hun.