TV der bevæger dig

Emilie på tre blev gæst nr. 7.000.000

Direktør Morten Hahn-Pedersen og den lille fynske familie. emilia på tre år blev gæst nr. syv million. (Foto: Fiskeri- og Søfartsmuseet)

Lille Emilia på tre år blev gæst nummer syv million på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Hun besøgte museet med sine forældre, Ida og Sune Thøgersen fra Glamsbjerg på Fyn, mandag.

Familien, der var i sommerhus på Vestkysten, er typemæssigt blandt museets kernekunder. Hovedparten af museets gæster er børnefamilier, og en anden hovedgruppe er sommerhusgæster fra ind- og udland.

Museumsdirektør Morten Hahn-Pedersen tog imod den lille familie ved indgangen. Der var masser af gaver, bl.a. en tøjsæl og museets årbog, Sjæk'len, gratis frokost og årskort til museet.

Fiskeri- og Søfartsmuseet, der åbnede den 24. april 1968, var Esbjerg Kommunes gave til byens borgere i anledning af 100-året for vedtagelsen af anlægsloven om Esbjerg Havn. Siden åbningen har museet været i dynamisk udvikling og omfatter i dag omkring 14.000 m2 udstillingsareal. Museet åbnede i 2013 et nyt sælarium og i 2014 en ny Vadehavspavillon, ligesom man netop har slået dørene op for en ny særudstilling om hvalstrandinger.

I øjeblikket arbejder museets stab på den næste store nyhed; udstillingen 'Energi fra Havet' om produktionen af olie, gas og vindenergi offshore på den danske del af Nordsøen, fortæller museet i en pressemeddelelse.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden