Emma skal være regeringens forbillede

Regeringen vil have en bedre offentlig ledelse. Derfor har de kigget ud i landet efter gode ledere, og blikket er landet på plejehjemmet Kastaniehaven i Give.

En stor flok børn i flyverdragter og elefanthuer vælter ind på plejecenteret Kastaniehaven i Give.

Men det er ikke noget særsyn på Kastaniehaven. Børnene er tit på besøg her, efter at centerets leder, Emma Winther, fik den idé at lave et samarbejde mellem plejecenteret og de omkringliggende daginstitutioner. 

- Når vi hører de her børnestemmer, giver det bare energi til det hele. Det giver sådan en livsglæde, siger Emma Winther til TV SYD.

I det hele taget er der ikke langt fra idé til virkelighed på Kastaniehaven. Og de mange gode ideer har politikerne på Christiansborg lagt mærke til. Så nu er Emma Winther blevet inviteret til at sidde med i Regeringens nye kommission, der skal skabe bedre ledelse i den offentlige sektor.

-Jeg er rigtig glad, og jeg synes, det er fantastisk at få lov til at være med til at se, hvor vi fælles kan tage fat. Det er dybt interessant, siger Emma Winther.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) besøgte onsdag Kastaniehaven for at se stedet med egne øjne. Hun fortæller, hvorfor netop Emma Winther har fået en plads i den nye ledelseskommission. 

- Emma er en leder, der er dygtig til at engagere andre og god til at inddrage andre. Både medarbejdere og lokalsamfund. Og så er hun en leder, der ikke er bange for at gå forrest, siger Sophie Løhde til TV SYD.

- En ting er de store flotte ideer, men det der med at få det omsat til et hverdagssprog og noget, der er praktisk realiserbart, det håber jeg på, at jeg kan være med til, siger Emma Winther.