En håndfuld ministre besøger landsdelen

Mandag er store ministerdag i Syd- og Sønderjylland samt Østjylland. Fem ministre lægger vejen forbi.

Dagens store ministerindtog begyndte mandag morgen mellem klokken 8 og 9, hvor Kulturminister Mette Bock (LA) besøgte Haderslev på sin rejse rundt i landet. Hun skal bruge befolkningens input som inspiration til de politiske forhandler om en ny medieaftale i 2018.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) er i Tønder fra klokken 9-11, for at blive inspireret af kommunens og regionens planer om samdrift på det lokale nærsygehus.

quote

Jeg synes, at vi skal gå i gang med at uddanne speciallæger i akutmedicin så snart som muligt.

Ellen Trane Nørby, sundhedsminister, Venstre

Senere på dagen besøger hun Sønderborg, hvor ministeren mellem klokken 14.30 og 16.00 blandt andet skal besøge Sønderskov-Skolen. Her hører hun nærmere om kommunens arbejde med at ruste børn og unge til at komme godt igennem uddannelsessystemet og videre ud i job i det lokale erhvervsliv.

Kolding får besøg af en række ministre mandag. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er på Kolding Sygehus kl. 13.30 sammen med regionsrådsformand Stephanie Lose (V).  De bliver vist rundt på akutafdelingen, der fungerer som én fælles indgang for alle akutte patienter på sygehuset.

- Hvis patienterne i fremtiden møder speciallæger i akutmedicin, der har viden om de fleste typer af akutte skader og symptomer, og kan sende folk hurtigt videre til de rette specialister, vil det give en tryggere og mere ensartet behandling på landets akutmodtagelser. De kan også tage højde for, hvis du fejler flere ting på en gang. Derfor synes jeg, at vi skal gå i gang med at uddanne speciallæger i akutmedicin så snart som muligt, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i en pressemeddelse.

Klokken 15 får Bilka i Kolding besøg af to ministre. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal høre om erfaringerne med at have flygtninge ansat.

Endelig lægger Ellen Trane Nørby (V) vejen forbi Regionshospitalet Horsens. Det sker klokken 15.30 sammen med de to næstformænd i Region Midtjylland: Anne V. Kristensen og Anders Kühnau.