TV der bevæger dig

En lang række forbrydelser er formodentlig opklaret

36-årig mand fra Letland med indrejseforbud til Danmark er anholdt med mistanke om at have begået bankrøveri og en lang række indbrud Foto: Erwin Wodicka

En patrulje fra Sydøstjyllands Politi har onsdag aften anholdt en 36-årig mand fra Letland under et indbrud i Kolding. Manden havde 3 kg guld på sig og to parykker, hvoraf den ene matcher en paryk, som blev anvendt under et alvorligt bankrøveri begået i Vejle tidligere i år.

Politiet mistænker også manden for en røveri i Fona samt en lang række tyverier begået i politikredsen over de seneste måneder.

I forbindelse med et indbrud, som den 36-årige mand begik i Kolding i onsdag aften, var det kvikke borgere, som reagerede, da de opdagede, at han gemte sig i en have, hvorefter de kontaktede politiet, som hurtigt ankom og anholdt manden, det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse torsdag.

-Det er en virkelig stor tilfredsstillelse, at vi har fanget lige præcis denne gerningsmand, for vi forventer nu at kunne opklare en række af andre kriminelle forhold, som han har på samvittigheden. Så på den måde har vi både opklaret forbrydelser, som er sket ? men også sat en stopper for flere forbrydelser fra denne gerningsmand fremadrettet, fortæller vicepolitiinspektør Frede Nissen.

Den 36-årige mand er i forvejen efterlyst af Midt- og Vestjyllands Politi for et indbrud i Silkeborg 2014 og af Nordjyllands Politi for røveri i 2014. Han overflyttes nu til Nordjyllands Politi, hvor han bliver fremstillet i Grundlovsforhør i dag.

Nordjyllands Politi har en fuld DNA-profil på ham og en fængslingskendelse.

Den 36-årige mand er tidligere dømt for indbrud i Danmark og har indrejseforbud i landet.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden