En ren succes: Dullerfiks fik pris

Dullerfiks har fået de små børn i Kolding Kommune til at vaske deres hænder. Torsdag fik Dullerfiks årets hygiejnepris.

På Christiansborg overrakte Rådet for bedre hygiejne årets hygiejnepris til Dullerfiks. Og denne Dullerfiks er navnet på det projekt, som Kolding kommune har kørende i daginstitutioner. I de seneste to år er der bla. givet diplom til børn for at kunne vaske hænder og en dampmaskine til at rense legetøj.

Dullerfiks er et projekt, der arbejder med hygiejne i Koldings daginstitutioner. Projektet arbejder med hygiejne på flere niveauer, og det er årsagen til, at Dullerfiks vinder årets hygiejnepris.

Projektet er et samarbejde mellem Kolding kommune, University College Syddanmark og Erhvervsakademi Kolding samt private virksomheder.

- Hygiejne er kommet på dagsordenen i Kolding. Og projektet har den fordel, at det inddrager flere faggrupper, at det er kulturbåren og ikke hviler på enkeltpersoner samt at ambitionsniveauet er højt, siger sekretariatsleder, Lars Münter fra Rådet for bedre hygiejne.

- Vi vil gøre, hvad vi kan, for at få børnene til at forstå vigtigheden af god hygiejne, og kan det så oven i købet ske på en sjov måde, så er sandsynligheden for at det lagrer sig nok lidt større. Hele tilgangen til Dullerfiks hænger i øvrigt fint sammen med Kolding Kommunes designsatsning, siger formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Christian Haugk.