En strikket penis til hverdagsbrug

Rebekka Drewes overrasker dommerne, da hun strikker en penisattrap for at sætte fokus på de problemer, som transseksuelle kæmper med.

Strik for en sag, der står jeres hjerter nær.

Sådan lyder opfordringen til de fem strikkere i Den Store Strikkedyst, da de i sjette afsnit skal strikke godgørende strik, altså strik med et bestemt formål eller en bestemt funktion.

To deltagere vælger at strikke til børn, to strikker for at skabe opmærksomhed om kræft og diabetes.

Og  så er der strikkedystens yngste deltager, Rebekka Drewes fra Flensborg.

Hun strikker en penisattrap.

- Vi kalder det en packer, altså noget, der skal fylde i underbukserne, hvis der af en eller anden grund mangler noget, Det er ligesom  strikkede brystproteser til kvinder, der har fået fjernet et bryst, forklarer Rebekka Drewes.

Allerede i andet afsnit af Den Store Strikkedyst imponerede Rebekka Drewes med sin åbenhed, da hun strikkede et slips til sin mand, og fortalte, hvordan han er født som kvinde, men nu har  skiftet køn til den mand, som han altid har følt sig som.

Arbejdet med at få den strikkede penis til at tage form får både de øvrige deltagere i strikkedysten og de to dommere til at rødme og fnise forlegent.

Strikkedystens ene dommer, Christel Seyfarth, er interesseret i teknikken bag den strikkede penis.

- Har du tænkt dig at udstoppe den, så den bliver mere fast, spørger Christel Seyfarth - og svaret fra den modige strikker falder prompte:

- Ja, den skal udstoppes. Men den skal ikke blive for fast. Det er en penis til hverdagsbrug.

- Det er helt i orden at grine. Min mand og jeg mødes tit med andre transseksuelle, og vi griner da også selv ad ønsket om at have noget mellem benene. Man skal have humoren med, smiler skaberen af det, der muligvis er verdens første strikkede penisattrap.

Rebekka Drewes bliver dagens bedste strikker for sit kontroversielle valg.

- Du har arbejdet meget koncentreret om at skabe noget, der er så naturtro, lyder det rosende fra den anden af strikkedystens to dommere, Vithard Villumsen.

- Vi er imponeret af både formgivning og funktionalitet i den strikkede penis.