Prøv en tur med salatfadet ud i det grønne

Stouby Lokalråd har skaffet penge til at købe en kreaturvogn, så børnene på den lokale skole kan komme ud i naturen.

Den er grøn, og den er lang, og den bærer kælenavnet Salatfadet. Stouby Skole kan nu komme standsmæssigt ud i naturen.

- Salatfadet er et vildt initiativ. Det kommer børnene, borgerne, turisterne, gæsterne, ja alle til gavn, siger Hedensteds borgmester Kasper Glyngø, (S).

Det er da også kommunen og Friluftsrådet, der har stillet med de 200.000 kroner til den smukke anhænger. Den har plads til 26 personer og 2 - 3 kørestole, og skal gøre det lettere at få poderne ud i naturen. Skolen har i forvejen en bus, der er deres egen.

- Med salatfadet kan vi komme længere ud i naturen til steder, hvor bussen ikke kan komme frem. Og så tror jeg også, at børnene synes det er sjovere at køre med traktoren, siger formanden for Stouby Lokalråd, Ole Flemming Lyse.

Ideen er da også født i lokalrådet, og det er meningen, at mange andre skal have gavn af den, lokale, turister, handicappede eller gangbesværede. Andre lokalråd kan også leje den.

Hvad er et salatfad?

Et salatfad er ikke kun et fad til salat. Det er også et slangord for en stor lukket kassevogn, som politiet bruger til at transportere arrestanter i, når der er mange af dem. Ordet kan spores helt til 1880'erne, og der er flere forklaringer på, hvor det kommer fra. Den kedeligste er, at politiets salatfade dengang lignede en salatslynge, som man bruger til at slå vandet af salat og lignende.