En unge og ikke flere æg i storkereden

Nu er det sikkert og vist - der er ikke flere æg i reden i Smedager. Det sidste æg røg ud over kanten i nat, så nu er der én levende unge i reden.

Der var en, der var to, ... der var faktisk fem æg i reden i Smedager, da Tommy og Annika lagde sig til at ruge på dem, fra det første kom den 30. april.

quote

Vi er ret sikre på, det er kulden efter den megen regn og blæst, der har taget livet af de endnu uklækkede unger.

Mogens Lange, Storkene.dk

Nu er der én levende unge og ingen æg - storkene har natten til onsdag smidt det sidste æg ud af reden.

- Det med, at æggene går til, er ikke normalt i denne rede, så vi er ret sikre på, det er kulden efter den megen regn og blæst, der har taget livet af de endnu uklækkede unger, siger Mogens Lange fra Storkene.dk til TV SYD.

Tirsdag røg der også et æg ud over redekanten, fordi det var gået til grunde, og altså det sidste æg et halvt døgn senere. 

- Den sidste unge har gode chancer for at overleve. Både på grund af, at den ikke skal kæmpe med andre om føden, og forældrene kan bedre holde den varm, hvis vejret igen skulle vise sig fra en uvenlig side, siger Mogens Lange. 

quote

Den sidste unge har gode chancer for at overleve. Både på grund af den ikke skal kæmpe med andre om føden, og forældrene kan bedre holde den varm, hvis vejret igen skulle vise sig fra en uvenlig side.

Mogens Lange, Stokene.dk

- Vi tror på en levedygtig unge, der kommer på vingerne i sensommeren, slutter han.