TV der bevæger dig

Endelig udsigt til bedre mobildækning

I år 2022 bliver der bedre mobildækning på 4750 adresser i Syd- og Sønderjylland.

Senest i år 2022 bliver mobilhuller dækket med en nutidig forbindelse. Regeringen stiller krav til teleselskaber.

Der er bedre mobildækning på vej til 4750 adresser i Syd og Sønderjylland, som lige nu har utilfredsstillende langsomme mobil- og internetforbindelser.

Senest i år 2022 skal teleselskaberne levere en dækning med en hastighed på enten 30 eller 50 megabit i sekundet.

Det fremgår af de nye krav, som regeringen vil stille de teleselskaber, som har tænkt sig at byde, når der senere i år holdes auktion over en række mobile bredbåndsforbindelser. 

I alt vil regeringens krav til teleudbyderne betyde forbedret dækning for knap 25000 adresser i hele Danmark, og altså 4750 adresser i Syd- og Sønderjylland.

De nye krav betyder, at selskaberne ikke bare sætter master op i tætbefolkede områder, hvor de i højere grad tjener penge, men at de også skal sætte dem op i tyndt befolkede områder, så beboerne der kan få bedre mobildækning.

Ifølge minister Lars Chr. Lilleholdt vil de nye dækningskrav betyde, at borgere og turister i de  områder kan benytte sig af basale og mere krævende internetbaserede tjenester.

Klik her og se, hvor regeringen stiller krav om en downloadhastighed på 30 megabit i sekundet og en upload på tre megabit i sekundet.

Se her, hvor regeringen stiller krav om en downloadhastighed på 50 megabit i sekundet og upload på fem megabit i sekundet.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden