Endelig udsigt til bedre mobildækning

Senest i år 2022 bliver mobilhuller dækket med en nutidig forbindelse. Regeringen stiller krav til teleselskaber.

Der er bedre mobildækning på vej til 4750 adresser i Syd og Sønderjylland, som lige nu har utilfredsstillende langsomme mobil- og internetforbindelser.

Senest i år 2022 skal teleselskaberne levere en dækning med en hastighed på enten 30 eller 50 megabit i sekundet.

Det fremgår af de nye krav, som regeringen vil stille de teleselskaber, som har tænkt sig at byde, når der senere i år holdes auktion over en række mobile bredbåndsforbindelser. 

I alt vil regeringens krav til teleudbyderne betyde forbedret dækning for knap 25000 adresser i hele Danmark, og altså 4750 adresser i Syd- og Sønderjylland.

De nye krav betyder, at selskaberne ikke bare sætter master op i tætbefolkede områder, hvor de i højere grad tjener penge, men at de også skal sætte dem op i tyndt befolkede områder, så beboerne der kan få bedre mobildækning.

Ifølge minister Lars Chr. Lilleholdt vil de nye dækningskrav betyde, at borgere og turister i de  områder kan benytte sig af basale og mere krævende internetbaserede tjenester.

Klik her og se, hvor regeringen stiller krav om en downloadhastighed på 30 megabit i sekundet og en upload på tre megabit i sekundet.

Se her, hvor regeringen stiller krav om en downloadhastighed på 50 megabit i sekundet og upload på fem megabit i sekundet.