Endnu et farvel til Esbjerg fB - norsk topspiller rejser hjem

Efter fire sæsoner i Esbjerg fB forlader den norske midtbanespiller, Magnus Lekven, Esbjerg og skifter til Vålerenga IF i Tippeligaen.

 Han er købt fri af en kontrakt med udløb 30. juni 2017 og skifter til Oslo-klubben med hjemmebane på Ullevaal og en aktuel placering som nummer 13 i den bedste norske liga.

28-årige Lekven blev hurtigt efter skiftet fra Odd Grenland i september 2012 en central skikkelse i EfB’s spilopbygning og nåede at spille 122 kampe for klubben.

- Sammen med familien er jeg nået frem til, at tiden er inde til at vende hjem til Norge. Der kom et fristende tilbud fra Vålerenga, der har haft det lidt svært i denne sæson, men nu vil satse på at etablere sig som en topklub i Oslo og norsk fodbold. Det mål vil jeg med min erfaring gerne være med til at indfri, siger Magnus Lekven i en pressemeddelelse fra Esbjerg fB.

Magnus Lekven har indgået en aftale på fire et halvt år til udgangen af 2020, og han forventer sammen med Camilla og sønnen Emilian på et år og fire måneder at bosætte sig i Oslo. Fra den norske hovedstad er der halvanden times kørsel til parrets familier i Skien.

- Jeg vil tænke tilbage på en tid i Esbjerg med mange gode minder. Vi har i klubben haft op- og nedture, som man har i fodbold, og især det seneste halvandet år har været vanskeligt. Jeg kom alene til Esbjerg uden at kende nogen, men jeg blev taget godt imod og har udviklet sig både som fodboldspiller og menneske, siger Magnus Lekven.