Endnu et spor åbnes i aften

Banedanmark regner med at åbne endnu et spor i aften. Togtrafikken ved Kolding har været delvist standset, efter at et godstog i går ramte en bropille.

Dermed vil stationen i Kolding have et spor til eltog, mens dieseltog igen kan bruge begge hovedspor.

Sektionschef Søren Thrane fra Banedanmark fortæller, at natten og dagen har været fuldt besat af oprydningsarbejdet efter skaderne ved uheldet i går.

- Efter at vi i morges fik åbnet det første hovedspor til togtrafik, har vi arbejdet hele dagen og er fortsat i gang med fjerne og udbedre to beskadigede kørestrømsmaster. Desuden har en særlig sportrolje fjernet jord fra det område, hvor der er løbet lidt olie ud, siger sektionschef Søren Thrane fra Banedanmark.

- Nu skal vi så i gang med at genetablere kørestrømmen på spor 2. Det vil tage lidt tid, for vi skal først have støbt nye fundamenter, som skal hærde, og så skal vi have bygget to nye master, som hver for sig er specielle og derfor ikke er lagervarer. Vi kan endnu ikke sige, hvornår der igen kan køre eltog på begge hovedspor i Kolding, siger Søren Thrane.

I går aftes blev der åbnet én vejbane for biltrafik hen over den beskadigede bro.

- Broen er fra 1970. Den er velholdt, og de øvrige piller er ubeskadigede. Men vi skal have opført en ny bropille, hvilket er ganske omfattende. Vi skal først have fjernet det knuste fundament fra den gamle pille, støbt nyt fundament, som skal hærde, og dernæst støbt den nye bropille. Vi er i fuld gang med det indledende arbejde og håber senere på ugen at kunne give en dato for, hvornår vi bliver færdige, så vejtrafikken kan genoptages også i den anden vejbane, siger Søren Thrane.